Weetje : wat is nu de bewaartermijn van zelfgemaakte roomijs?
In de autocontrolegids voor de brood- en banketbakkerij (G-026) versie 2 wordt op pagina 30/51 van Deel III vermeld dat ambachtelijk roomijs 2 maanden bewaard kan worden, terwijl in Deel IV-E op pagina 26/30 staat dat de bewaring van ijs tot 6 maanden beperkt moet worden.
Welke bewaartermijn moet nu worden gerespecteerd?
Op gebied van voedselveiligheid kan een bewaartermijn van 6 maanden bij – 18°C aanvaard worden voor (ambachtelijk) roomijs.
Dit zal worden aangepast in de volgende versie van de gids.

» Stuur door naar een vriendWelke bewaartermijn moet nu worden gerespecteerd?
Op gebied van voedselveiligheid kan een bewaartermijn van 6 maanden bij – 18°C aanvaard worden voor (ambachtelijk) roomijs.
Dit zal worden aangepast in de volgende versie van de gids.

Bron : FAVV
» Reacties (0)