Blog



Onze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

Weetje : wat is nu de bewaartermijn van zelfgemaakte roomijs?

Gepost op 2014-02-06 00:00:00 door Natasja in de categorie Veilig-

In de autocontrolegids voor de brood- en banketbakkerij (G-026) versie 2 wordt op pagina 30/51 van Deel III vermeld dat ambachtelijk roomijs 2 maanden bewaard kan worden, terwijl in Deel IV-E op pagina 26/30 staat dat de bewaring van ijs tot 6 maanden beperkt moet worden.

Welke bewaartermijn moet nu worden gerespecteerd?

Op gebied van voedselveiligheid kan een bewaartermijn van 6 maanden bij – 18°C aanvaard worden voor (ambachtelijk) roomijs.
Dit zal worden aangepast in de volgende versie van de gids.
 
Bron : FAVV
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze post



Uw naam