BlogOnze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

Aangekondigde controle-actie Gent : Resultaten

Gepost op 2014-02-12 00:00:00 door Natasja in de categorie Veilig-

Het Voedselagentschap maakt de resultaten bekend van de aangekondigde controle-actie te Gent. Van maandag 27 januari tot en met zondag 2 februari werd in Gent een aangekondigde controleactie van het FAVV gehouden.21 controleurs van de Provinciale controle-eenheid (PCE) Oost-Vlaanderen hebben 376 bedrijven uit de distributiesector en actief in de voedselketen gecontroleerd.

Er werden 284 horecabedrijven en 85 detailhandels gecontroleerd. Slechts 65 % van de geïnspecteerde bedrijven behaalden een gunstig resultaat. Er werden 92 waarschuwingen en 38 processen-verbaal opgesteld. De maatregelen waren hoofdzakelijk te wijten aan inbreuken met betrekking tot hygiëne en temperatuursbeleid, het ontbreken van het autocontrolesysteem en het niet respecteren van het rookverbod.

Van één café dat ook snakcs bereidde werd de toelating voor het bereiden direct ingetrokken wegens een dreigend gevaar voor de Volksgezondheid, het cafégedeelte bleef open. Er moest geen enkel bedrijf gesloten worden omwille van een dreigend gevaar voor de volksgezondheid.

Bron : FAVV

Wenst u meer informatie over het opstellen van een autocontrolesysteem op maat gemaakt.
natasja@normadvies.be of bel naar 0491 59 83 86.
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze postUw naam