BlogOnze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

Resultaten FAVV-inspecties binnenkort online

Gepost op 2014-03-07 00:00:00 door Natasja in de categorie Veilig-

Heel wat zaken zijn niet in orde met infrastructuur en hygiëne. Het Federaal Voedselagentschap zal de burger binnenkort online toegang bieden tot de informatie hierover. "We gaan dat doen omdat we er heel transparant in willen zijn en omdat Europa de toestemming geeft aan de lidstaten om dat te doen", legt Lieve Busschots van het FAVV uit. 

De bedoeling is dat de consument kan zien hoe het gesteld is in een zaak waar hij wil gaan eten. "Het zullen niet echt de inspectieverslagen zijn. Het is de bedoeling om de resultaten te communiceren op een voor de consument begrijpelijke, eenvoudige en transparante wijze."

Momenteel lopen er gesprekken met de voogdijminister, de sector en de consumentenorganisaties. "We moeten een consensus vinden over de manier waarop en met welke tekens, woorden of cijfers we dat gaan doen. Momenteel gaan de besprekingen daarover", zegt Busschots. "We hopen zo snel mogelijk te landen met dit project, we boeken een enorme vooruitgang en hopen binnen twee maanden geland te zijn."

Toch is het FAVV niet uit op de stigmatisering van de voedingszaken. "We hopen dat de minder goede zaken gestimuleerd zullen zijn om zich snel in orde te brengen", besluit Busschots.

Bron : De Redactie
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze postUw naam