BlogOnze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

Aangekondigde controleactie Brugge : Resultaten

Gepost op 2014-04-01 00:00:00 door Natasja in de categorie Veilig-

De samenwerking met de stad Brugge verliep uitstekend. Op twee voorbereidende vormingsmomenten – op uitnodiging van en met de logistieke steun van stad Brugge - waren 250 operatoren aanwezig. De meeste bedrijven  waren dus goed geïnformeerd en voorbereid. Dit blijkt ook uit de resultaten.

340 (76 %) van de gecontroleerde bedrijven behaalden een gunstig resultaat.
17 gemeenschapskeukens, 273 horecabedrijven, 114 detailhandels en 42 marktkramen werden gecontroleerd.

Niettegenstaande de goede informatiecampagne van de stad Brugge en de opleidingen van het FAVV, werden toch 95 waarschuwingen (21,5 %) en 11 processen-verbaal (2,5 %) opgesteld.  De maatregelen waren voornamelijk te wijten aan inbreuken met betrekking tot hygiëne, infrastructuur, temperatuurbewaking en  autocontrole. In één geval waren de inbreuken zo ernstig dat overgegaan werd tot een onmiddellijke sluiting. Deze “tijdelijke” sluiting betrof een restaurant waar  verbouwingen bezig waren in de keuken (boren, kloppen, zagen, stof, vijzen, geen verlichting, …) en ook werden er een heleboel vervallen en beschimmelde producten aangetroffen.

Zoals ook bij onaangekondigde controles zullen de operatoren met een ongunstig resultaat opgevolgd worden met een hercontrole.

Bron : FAVV
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze postUw naam