BlogOnze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

Aangekondigde controle-actie 1000 Brussel: Resultaten

Gepost op 2015-12-10 10:57:41 door Natasja in de categorie Veilig-

Van 12 october tot en met 16 october werd in 1000 Brussel een aangekondigde controleactie van het FAVV gehouden. Door 20 controleurs van de Provinciale Controle Eenheid (PCE) Brussel-hoofdstad werden 301 bedrijven gecontroleerd.

Met de hulp van de gemeente werd een vormingsmoment gehouden waarop 80 operatoren aanwezig waren. De bedrijven waren dus goed geïnformeerd en voorbereid.

19 gemeenschapskeukens, 261 horecabedrijven en 21 detailhandels werden gecontroleerd.

60% van de gecontroleerde bedrijven behaalde een goed resultaat.

Er werden 102 waarschuwingen en 19 processen-verbaal opgesteld. De maatregelen waren voornamelijk te wijten aan inbreuken met betrekking tot hygiëne, het respect van de koude- en warmteketen, infrastructuur en autocontrole.

Eén vestiging werd gesloten omwille van een gevaar voor de volksgezondheid.151 kg voedingsmiddelen werden in beslag genomen als gevolg van een overschrijding van de houdbaarheidsdatum en het niet respecteren van de bewaartemperatuur.

Zoals ook bij onaangekondigde controles zullen de operatoren met een ongunstig resultaat opgevolgd worden met een hercontrole.

Bron : FAVV
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze postUw naam