BlogOnze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

Aangekondigde controle-actie AARSCHOT - Resultaten

Gepost op 2015-12-30 09:15:44 door Natasja in de categorie Veilig-

 

Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 december werd in Aarschot een aangekondigde controleactie gehouden. 10 controleurs van de Provinciale Controle-Eenheid Vlaams-Brabant hebben 284 bedrijven uit de distributiesector en actief in de voedselketen gecontroleerd.

Ongeveer 74 % van de gecontroleerde bedrijven behaalde een goed resultaat.

Er werden 89 eetgelegenheden, 69 kleinhandelszaken, 25 gemeenschapskeukens, 35 café’s, 9 bakkerijen, 5 slagerijen, 1 viswinkel, 5 frituren, 44 marktkramen en 2 supermarkten gecontroleerd.

In totaal werden 58 (20%) waarschuwingen en 12 (4%) processen-verbaal opgesteld.

De belangrijkste tekortkomingen waren overtredingen tegen de hygiëne voorschriften, infrastructuur en het niet hebben of afficheren van de vereiste toelating en / of registratie.

Alle bedrijven met een ongunstig resultaat zullen opgevolgd worden tot ze in orde zijn.

Geen enkel bedrijf werd gesloten omwille van een dreigend gevaar voor de volksgezondheid. Ook moesten er om dezelfde reden geen voedingsmiddelen in beslag genomen worden.

Bron : FAVV
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze postUw naam