Blog



Onze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

Bakkers mogen geen rijsttaart op grootmoederswijze meer verkopen.

Gepost op 2016-06-13 09:14:29 door Betty in de categorie Veilig-

De basis van rijsttaart is uiteraard de rijstpap. En die moet gekookt worden volgens strenge normen . Zo moet ze voldoende aan de kook gebracht worden om alle eventuele bacterien te doden . Maar nogal wat bakkers gebruiken hun eigen bereidingswijze volgens een oud recept. En dat biedt volgens het FAVV onvoldoende garanties, zeker als er verse hoevemelk gebruikt wordt.
Die hoevemelk is nodig om het ambachtelijk karakter en het label van streekproduct te behouden.

Tweede discussie is de bewaartemperatuur. Volgens het FAVV moeten rijsttaartjes, net als andere patisserie, bewaard worden bij max 7 graden. Dit leidt tot smaakverlies en de taartjes drogen ook sneller uit, zeggen de bakkers die niet willen afwijken van hun ambachtelijk recept.
Wordt vervolg.

Bron : Het nieuwsblad
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze post



Uw naam