BlogOnze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

Publicatie inspectieresultaten

Gepost op 2016-07-15 12:57:03 door Natasja in de categorie Veilig-

Op het einde van het eerste semester van 2015 is het FAVV van start gegaan met de publicatie van de inspectieresultaten van de B2C-sector - ‘business-to-consumer’ - op zijn website onder de vorm van een eenvoudig scoresysteem. Hiermee wil het FAVV voldoen aan de verplichtingen rond openbaarheid van bestuur én een transparant systeem aanbieden waarbij de consument de mogelijkheid krijgt om zich op een begrijpelijke wijze te informeren over de toestand op vlak van hygiëne en voedselveiligheid bij operatoren in de distributiesector.

Voor elke operator in de B2C-sector is een score consulteerbaar op de website FOODWEB van het FAVV. De scores worden gepubliceerd met behulp van symbolen, vergezeld van een korte beschrijving van de betekenis ervan. De inspectieresultaten konden worden geraadpleegd via Foodweb vanaf 30 juni 2015. Tijdens de eerste maand werden dagelijks gemiddeld meer dan 100.000 pagina’s bekeken. Na 1 augustus werden dagelijks nog gemiddeld 1.500 pagina’s geconsulteerd.

Bron : FAVV
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze postUw naam