BlogOnze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

Het Voedselagentschap maakt de resultaten bekend van de aangekondigde controleactie in Dilbeek

Gepost op 2016-11-03 15:39:47 door Natasja in de categorie Veilig-

Het Voedselagentschap maakt de resultaten bekend van de aangekondigde controleactie in de gemeente Dilbeek.

Van 3 tot en met 9 oktober werd in Dilbeek een aangekondigde controleactie gehouden. 10 controleurs van de Provinciale Controle Eenheid (PCE) Vlaams-Brabant hebben 281 bedrijven uit de distributiesector en actief in de voedselketen gecontroleerd. 70 bedrijven hadden hun activiteit stopgezet.

In samenwerking met de Gemeente Dilbeek werd op 20 september een opleidings- en informatiesessie georganiseerd. Er waren een tachtigtal aanwezigen. De regelgeving ivm voedselveiligheid werd door de voorlichtingscel op een aanschouwelijke manier voorgesteld en vertaald in termen die een makkelijke toepassing in de praktijk mogelijk maken.
De Provinciale Controle-Eenheid (PCE) heeft uitleg gegeven over het verloop en de belangrijkste punten van een inspectie om de bedrijven optimaal voor te bereiden. En natuurlijk werd er, zoals altijd, voldoende tijd uitgetrokken om te antwoorden op vragen. De meeste bedrijven waren dus goed geïnformeerd en voorbereid en dit vertaalde zich in goede resultaten.

77% van de gecontroleerde bedrijven (217) behaalde een goed resultaat.

Er werden 83 restaurants, 23 cafés, 33 gemeenschapskeukens, 3 frituren, 62 kleinhandelszaken, 9 bakkers, 16 slagers, 1 viswinkel, 43 marktkramen en 8 supermarkten gecontroleerd.

58 waarschuwingen (21%) en 6 processen verbaal (2%) moesten opgesteld worden.
De belangrijkste tekortkomingen situeerden zich op het vlak van respect voor de koude en/of warmteketen, de hygiëne van de lokalen en het hebben van een geldige toelating of registratie.

Geen enkel bedrijf moest gesloten worden omwille van een dreigend gevaar voor de volksgezondheid en er werden ook geen voedingsmiddelen in beslag genomen.

Bedrijven met een ongunstig resultaat zullen opgevolgd worden tot zij in orde zijn met de regels voor de voedselveiligheid.

Bron : FAVV

 
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze postUw naam