Blog



Onze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

AZO kleurstoffen worden verboden in 2016 bij Albert Hejn

Gepost op 2015-09-17 15:00:18 door Natasja in de categorie Veilig

Supermarktketen Albert Heijn zal in 2016 stoppen met de verkoop van voedingswaren met Southamptonkleurstoffen (AZO=kleurstoffen), additieven waarvan is aangetoond dat ze hyperactiviteit bij kinderen aanwakkeren. Een maatregel die volgens ons universeel navolging zou moeten krijgen, bij voorkeur door een verbod op de Southamptonkleurstoffen in de wetgeving.

Lees verder »

Resultaten controle-actie op vleessalade – bereidingen bij slagers

Gepost op 2015-09-17 14:52:37 door Natasja in de categorie Veilig

Het Voedselagentschap maakt hierbij de resultaten bekend van een controle-actie op “vleessalades”. in de loop van de maand juni. De bedoeling was het evalueren van de microbiologische kwaliteit van de vleessalades . Deze actie verliep tegelijkertijd en verspreid over alle Provinciale Controle-Eenheden, dus over heel België.
 

Lees verder »

Cijfers : diefstal in de retail

Gepost op 2015-06-15 14:22:31 door Natasja in de categorie Veilig

De vzw Preventie en Veiligheid heeft haar gedetailleerde statistieken van het jaar 2014 over diefstal in de Belgische detailhandel (zowel food als nonfood) gepubliceerd. Deze cijfers zijn een interessant instrument om het risico van onder meer bepaalde assortimenten, regio’s en tijdstippen in te schatten.

Lees verder »

Opleidingen wegens succes verlengd

Gepost op 2015-06-15 14:08:54 door Natasja in de categorie Veilig

Sinds 13 december 2014 bent u verplicht uw klanten van de nodige allergeneninformatie te voorzien. Iedere uitbater die voeding en/of dranken bereidt is vanaf dan wettelijk verplicht om informatie te geven omtrent de allergenen in zijn voeding. Er moeten interne procedures worden opgesteld volgens de HACCP-principes. Wenst u meer te weten en voorbereid zijn op een controle van het FAVV, schrijf je dan in op één van de twee extra sessies :
 

Lees verder »

58 % van de gecontroleerde bedrijven in Antwerpen behaalden een gunstig inspectieresultaat.

Gepost op 2015-04-13 07:10:05 door Natasja in de categorie Veilig

Van woensdag 25 maart tot en met woensdag 1 april werd in Antwerpen, zone 2000, een aangekondigde controleactie van het FAVV gehouden. 22 controleurs van de Provinciale Controle Eenheid (PCE) Antwerpen bezochten 586 bedrijven uit de distributiesector en actief in de voedselketen. 48 waren gestopt met hun activiteit in de voedselketen en 21 hadden hun wekelijkse sluitingsdag, zij zullen nog gecontroleerd worden.

Lees verder »

Allergenen: meer meldingen over etiketten bij FAVV

Gepost op 2015-04-13 07:06:57 door Natasja in de categorie Veilig

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) krijgt meer en meer meldingen binnen over de etiketten van etenswaren. Daarop staat niet altijd vermeld welke ingrediënten erin zitten die allergie kunnen veroorzaken, zoals bijvoorbeeld noten of melk.Als het etiket niet in orde is, moet de producent een waarschuwing publiceren, maar vaak roept die uit eigen beweging het product ook terug.

 

Lees verder »

Aangekondigde controle-actie in Anderlecht : oktober 2014

Gepost op 2014-09-30 16:51:17 door Natasja in de categorie Veilig

Van 13 tot en met 21 oktober 2014 zal in Anderlecht de aangekondigde controleactie van het doorgaan.Het Voedselagentschap organiseert deze controleactiest 10 maal per jaar en telkens in een andere gemeente verspreid over het hele land.
 

Lees verder »

1 op 2 horecazaken krijgt klachten van 'zure buren'

Gepost op 2014-09-30 16:47:13 door Natasja in de categorie Veilig

Ondernemers in Vlaanderen krijgen steeds meer met klagende buren af te rekenen. Eén op de twee handels- en horecazaken werd al geconfronteerd met een klacht over lawaai-, geur- of verkeershinder. "Je staat als ondernemer machteloos", klinkt het bij zelfstandigenorganisatie NSZ.

Lees verder »