Blog



Onze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

40 procent van de bakkers kreeg een waarschuwing

Gepost op 2013-12-18 00:00:00 door Natasja in de categorie Veilig

Van de 1.440 brood- en banketbakkerijen die dit jaar al werden gecontroleerd door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), kregen er 589 een waarschuwing dat ze een of meer dingen in orde moesten brengen. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Tegen 124 werd proces-verbaal opgesteld wegens zware tekortkomingen, en 13 winkels (ongeveer 1 op de 100) werden zelfs tijdelijk gesloten.



Lees verder »

Aangekondigde controle-actie te Gent in januari 2014

Gepost op 2013-12-11 00:00:00 door Natasja in de categorie Veilig

In de week van 20/01/2014 plant het voedselagentschap een grootschalig controleactie in Gent.
Controleacties als deze worden 10 maal per jaar georganiseerd telkens in een andere gemeente en verspreid over het hele land. 

Lees verder »

Besprekingssites moeten authenciteit recensies horeca controleren

Gepost op 2013-12-05 00:00:00 door Natasja in de categorie Veilig

Besprekingssites moeten de authenticiteit van commentaren van klanten van restaurants of hotels beter controleren. Dat heeft Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van de sectororganisatie Horeca Vlaanderen, gezegd in een reactie op berichten dat de Federale Overheidsdienst Economie met een onderzoek gestart is naar een nieuwe vorm van digitale afpersing, waarbij restauranthouders in heel Vlaanderen zouden zijn benaderd voor betaalde positieve beoordelingen op het internet.

Lees verder »

Foodbubbles 2014

Gepost op 2013-10-29 00:00:00 door Pascal in de categorie Veilig

Inspiratiedag voor de versspecialist

Maandag 20 januari 2014 wordt voor de eerste maal het evenement FoodBubbles georganiseerd in Flanders Expo (Gent). Deze inspiratiedag wil de creativiteit en het ondernemerschap van de Belgische versspecialisten verder uitbouwen. Vijf succesvolle zaakvoerders en referenties op het gebied van vers zullen getuigen over hoe zij hun winkel hebben uitgebouwd en hoe zij de toekomst zien: chocolatier Bart Van Cauwenberghe, bakker en patissier Stephan Destrooper, kaasmeester Frederic Van Tricht, Keurslager Luc De Laet en retailer Wim Peeters komen aan het woord.

Daarnaast ontvangt u tal van marketingtips van Giedo Thiry van Gidee, en zal Pascal Brysse van AMNorman de nieuwe allergenenwetgeving toelichten. Er wordt afgesloten met de nodige bubbels en culinaire hoogstandjes!
Alle info en inschrijven op foodbubbles.pmg.be

Lees verder »

Dubbel zo veel controles op weegschalen in winkels

Gepost op 2013-10-22 00:00:00 door Natasja in de categorie Veilig

Zes procent van de weegschalen in grootwarenhuizen en winkels weegt fout. De FOD Economie wil ze nu om de twee jaar controleren en de handelaars meer laten betalen voor het ijken. De zelfstandigen zijn boos.

Lees verder »

Resultaten aangekondigde controle-actie LOMMEL

Gepost op 2013-10-18 00:00:00 door Pascal in de categorie Veilig

Het Voedselagentschap maakt de resultaten bekend van de aangekondigde controle-actie te Lommel. Van woensdag 2 oktober tot en met woensdag 9 oktober werd in Lommel een aangekondigde controleactie van het FAVV gehouden. 
13 controleurs van de Provinciale controle-eenheid (PCE) Limburg hebben 270 bedrijven uit de distributiesector en actief in de voedselketen gecontroleerd o.a. slagers, bakkers, restaurants, kruidenierszaken, grootkeukens, markten, enz.

Lees verder voor de resultaten ...

Lees verder »

Gasten informeren over allergenen wordt verplicht

Gepost op 2013-10-08 00:00:00 door Pascal in de categorie Veilig

 
Restaurants moeten hun gasten vanaf volgend jaar verplicht informatie verstrekken over allergenen in het voedsel dat zij serveren. Deze Europese verordening gaat eind 2014 van kracht. Het FAVV gaat hier streng op controleren.

Restaurants moeten vanaf eind volgend jaar (13/12/2014) kunnen aangeven wat er in het voedsel zit. ...


Lees verder »

Food Bubbles 2014

Gepost op 2013-10-01 00:00:00 door Pascal in de categorie Veilig

Op 20 januari heeft het event 'Food Bubbles 2014' plaats in Flanders Expo. Ook AMNorman is er van de partij.
Voor meer info of inschrijvingen ga naar de website van FoodBubbles.



Lees verder »

Aangekondigde controleactie FAVV in Lommel

Gepost op 2013-09-06 00:00:00 door Pascal in de categorie Veilig

Van woensdag 2 oktober tot en met woensdag 9 oktober 2013 zal in Lommel de aangekondigde controleactie van het FAVV plaatsvinden. Deze controleacties worden 10 maal per jaar georganiseerd, telkens in een andere gemeente verspreid over het hele land. 

13 controleurs van de Provinciale controle-eenheid (PCE) Limburg zullen ongeveer 250 inrichtingen uit de distributiesector die actief zijn in de voedselketen controleren (o.a. slagers, bakkers, restaurants, kruidenierszaken, grootkeukens, markten, enz). ...

Lees verder »

Een klant met glutenallergie in uw restaurant?

Gepost op 2013-08-26 00:00:00 door Natasja in de categorie Veilig

Gastvrijheid is heel belangrijk bij een restaurantbezoek. Het zorgt voor tevredenheid en terugkerende klanten. Maar wat als u klanten mist omwille van een voedselallergie? Glutenallergie is hier een ideaal voorbeeld van. Deze allergie vereist speciale voeding en een speciaal menu. Maar hoe speelt u hierop in als restaurant?

Lees verder »